Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

9. 3. 2012 23:03
Rodina je základ státu ?

Tak proč upevňovat základy něčeho co za to nestojí. Tenhle stát rezignoval na svoje základní funkce. Dnes už mu jde jen o hájení zájmů hrstky příživníků na úkor většiny obyvatel.

1 0
možnosti
TZ

Sulac

20. 4. 2012 23:28
Re: Rodina je základ státu ?

Souhlas až na první větu

0 0
možnosti
JVK

krejci

9. 3. 2012 18:35
Text je dokonalým demagogickým blábolem

Nic jiného se k němu dodat nedá. RvRvRvRvRvRvRvRvRv

1 0
možnosti
TZ

Sulac

20. 4. 2012 23:27
Re: Text je dokonalým demagogickým blábolem

Asi jako Tvůj příspěvěk ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JV

JayVandermark

9. 3. 2012 17:05
Není rodina jako rodina

Nutil snad někdo rozmnožit se takové osoby, které nechtějí pracovat, nebo se dokonce chtějí množením živit? Pokud chci mít děti, snad si nejprve vyjasním, zda je jsem schopen uživit. Jenomže problém dnešní mladé generace je lenost, sobeckost a nezodpovědnost za sebe sama. Byli by nejraději, kdyby za ně zodpovědnost převzal někdo jiný (např. formou nesmyslných dávek, jako je porodné). Když jdu ulicemi měst, jako např. Chomutov, a vidím, co všechno se dnes množí, je mi k blití. A právě tito parazité nejsou žádným přínosem společnosti, ale naopak obrovskou přítěží. Je nutné, aby se všichni naučili být zodpovědni sami za sebe a ne zodpovědnost házet na druhé. Stát by měl zajistit potřebné, což jsou zejména staří lidé (formou důchodů v rozumném věku v rozumné výši - tzn. od cca. 60 let věku s ohledem na odpracovaná léta). Pokud mají mladí sílu na množení se, měli by mít i sílu najít si takovou práci, ze které bez problému uživí vícečlenou rodinu bez strádání.

1 0
možnosti
JC

medvěd brtník

9. 3. 2012 13:56
Škoda, že se nelze vrátit trochu v čase

třeba do 70. let min. století, kdy stát ty rodiny "podporoval". V té době jsem měla děti a po dobu mateřské jsem si na sebe nekoupila ani ponožku. Pro děti bylo nutné přešívat a jídlo se odměřovalo. To byl panečku socialistický blahobyt.

Rodina nestojí a nepadá se státem. Naopak  rodina je společenství, které pomáhá přežít státy a režimy. Proto prorodinná politika je nesmysl, kterým se živí tisíce úředníků. Nechte ty rodiny na pokoji, ony přežijí.

3 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 3. 2012 14:06
Re: Škoda, že se nelze vrátit trochu v čase

Už jsem to nechtěl psát, ale vyprovokovala jste mě!

Ano, i já měl děti v druhé polovině 60. let. Tři holky. Ač jsem měl nejen velmi dobře honorované zaměstnání, ale i meloušek, ač žena dělala (pravda, na částečný úvazek), žili jsme "tak-tak". Rozhodně jsem často slyšel, co všechno má ta či ona (samozřejmě jedináčci). Hlady jsme neumírali - ale že by byly podmínky výrazně lepší, než jaké má dnes asi 80 % rodin - to v žádném případě. 

Snad bych ještě ocitoval z jiného serveru: "Je smutné žít v těžkých životních podmínkách. Ale možná ještě smutnější je mít se dobře a nevědět o tom. Obávám se, že to je osud Čechů, kteří patří k nejbohatším a nejšťastnějším obyvatelům planety. Když jim to

však řeknete, málem Vám jednu ubalí."

5 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 3. 2012 13:53
Pane Línku

On v ČR žije někdo jiný, než české rodiny? On někdo jiný ten dluh využil a někdo jiný ho může splatit?

    Pane Línku, na to, jak dlouho jste v politice se vyjadřujete velice hloupě. Vláda totiž na ty české rodiny  n e p ř e n á š í        d l u h !!!  Vláda pouze nechce, aby tento dluh rostl. Chápete ten rozdíl? Vláda ty ubohé rodiny nechce dále zadlužovat (vědoma si - na rozdíl od vás - kam by zadlužování nakonec vedlo).  Snaží se o minimalizaci schodku  (a tedy minimalizaci dalšího růstu dluhu, který jednou zaplatíme).

Jistě se shodneme, že žití na dluh je ekonomicky špatné a konec konců nemorální.

Tak co se vám vlastně nelíbí?

2 0
možnosti
VJ

velký jarda

9. 3. 2012 13:38
Pane Linku

Který Vláďa likviduje ty mladé, české snědé rodiny?

1 0
možnosti
TZ

Sulac

20. 4. 2012 23:29
Re: Pane Linku

Rasisto!!! Fuj

0 0
možnosti
T

torstyn

9. 3. 2012 12:24
Pane Línku já zase znám spoustu mladých rodin

kde otec a matka od narození nepracují mají minimálně  pět dětí a s podporou státu se jim žije velmi dobře ,takže nemají ani snahu cokoliv na své situaci měnít .Také jsou silně věřící ,takže kradou jen mimo  kostel.

2 0
možnosti
L

lesicatko

9. 3. 2012 12:52
Re: Pane Línku já zase znám spoustu mladých rodin

Som nevedel, že argumentacia getami je relevantná,prečo ma teda ČR úhrnný index plodnosti hlboko pod záchovnou úrovnou, keď je podĺa Vás tak výhodné mať 5 detí a žiť si v socialnej sieti ?

1 0
možnosti
PM

petrik1960

9. 3. 2012 12:18
A jak to má stát udělat

má to vzít starším rodinám, nebo udělat volené úředníky jako neplacené.........nebo jak ??? Někomu musí vzít víc peněz a by je mohl dát mladým rodinám. A prosím odhalte už ty černé díry.

0 0
možnosti
J

jpobo

9. 3. 2012 12:10
podpora rodin

Ale vždyť pan premiér Nečas na poslední ideové konferenci ODS říkal, že budou ještě více prosazovat podporu rodin s dětmi..... Asi se teď rodiny mají dobře a budou se mít ještě lépe.

Ani se nedivím, že se nikdo nechce sezdat a že si místo dětí pořídí psa nebo kočku. Tady s tou jejich politikou jde všechno do prde.., pardón do kopruRv

2 0
možnosti
PS

Petr-007

9. 3. 2012 11:55
Aha takže staré moravské rodiny likvidovat může?

O tom, že politika státu je protirodinná, není sporu. Nejde ani o to, že stát rodiny nepodporuje, to ani nemusí, spíš je problém v tom, že je svými zákony systematisky ničí. Viz. sčítání příjmů rodiny za účelem výpočtu sociálního minima, nebo rozvádění katolických sňatků, které podle práva rozvézt nejdou. Za což je naneštěstí ČSL bez debaty spoluzodpovědna, protože s vyjímkou posledních několika let se na vládě a schvalovaných zákonech výrazně podílela.

Co nechápu je proč by české rodiny měly být chráněny více než moravské nebo proč kladete takový důraz na mladé rodiny. Rodiny třicátníků podle vás ochranu nepotřebují?

4 0
možnosti
JC

Jarcho

9. 3. 2012 12:00
Vůbec je to terminologicky dost vadný článek.

Rodina není základ státu. Rodina nemá se státem nic společného. Rodina je základem společnosti, protože stejně jako společnost se skládá z lidí.

Naproti tomu stát je odosobněná moc. Stát nejsou lidé, ale instituce. Je-li něco základem státu, pak je to obec, nikoli rodina.

2 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Vicehejtman Pardubického kraje za KDU-ČSL. V letech 2000-2004 byl hejtmanem Pardubického kraje.