Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

captain cook

7. 4. 2010 6:28
krestanska vetsina

Pokud skutecne existuje mezi ceskymi obcany krestanska vetsina a bude-li pozadovat VP jako statni svatek protoze ho chce dustojne vyuzit navstevou nabozenskych obradu, nic proti jeho ustaveni.

VP ale neni svatek jako kazde jine volno, kdy se muze jit na fotbal, do hospody, jet na cundr nebo jit nakupovat.

0 0
možnosti

Alka.24

6. 4. 2010 17:24
Neoperujte

věřícimi zeměmi. Pro ně to má úplně jiný význam. To je jako byste napsal, že v Barovsku je běžně pět týdnů dovolené, tak proč ne u nás. S Vekým pátkem souhlasím, ale třeba se Svátkem práce ne. Já bych to prohodila. Ale kolika lidem jde o oslavu Velkého pátku a kolik lidem o volno?

0 0
možnosti

oooo

6. 4. 2010 14:08
Radši zavést svátek zprzněných obětí

Naštěstí jsme ATEISTICKÁ země, proto máme asi v "křesťanském" světě nejmenší počet ZPRZNĚNÝCH a zneužitých dětí černoprdelníky. Díky rozumu ! Slavme svátky rozumu a lidského pokroku, ne pánbíčkovského tmářství. Celibát je hrozbou pro naše děti - nenechávejte je nikdy samotné s žádným flanďákem, i kdyby se stokrát tvářil jako hodný pan pater. Papež a kardinálové svou lhostejností k obrovskému celosvětovému zločinnému problému dali jasný signál - nic se neděje, przněte dál, matka církev to vždycky nějak schová pod zástěru a zamete pod koberec - jsou to jen MALICHERNOSTI.

0 0
možnosti

Vlad IV

6. 4. 2010 16:46
Re: Radši zavést svátek zprzněných obětí

Ateistický= idiotský!

Tvůj příspěvek,tedy pardon , verbální výblitek to jen dokazuje!

Škoda každé rány,která padne vedle tvé pitomé hlavy!!!

0 0
možnosti

oooo

6. 4. 2010 13:40
NE

U nás je (naštěstí) pouze 20% věřících, tak proč se tvářit, že jsme křesťanská země a že potřebujem slavit VP ? Celé velikonoční svátky koneckonců jsou křesťanskou církví ukradené pohanské svátky jara plodnosti. Nebo si snad myslíte, že zvyk dávání vajíček má symbolizovat koule někoho, kdo vstal z mrtvých ? Jsem proti.

0 0
možnosti

marka40

6. 4. 2010 12:02
Můj osobní

názor je takový, že v ateistické zemi nemá smysl, aby byl Velký pátek státním svátkem. Lidé by tento den věnovali nákupům, práci na zahrádkách a zábavě - takže já říkám -ne.

0 0
možnosti

captain cook

6. 4. 2010 12:16
Re: Můj osobní

je pravda, ze Velky Patek ma silny krestansky vyznam. Pokud neni ve state dost krestanu, kteri by tento svatek uprimne slavili a pokud ma vetsina spis farizejsky pristup ke svatku, (tj. hura volno!),je ferovejsi nechat veci jak se maji, bez zavedeni statniho svatku.

Mimochodem, kde je Velky Patek statnim svatkem, tam neni moznost velkych nakupu, obchody jsou zavrene krome par obchodu pri benzinovych pumpach nebo "vecerek', zavrena take spousta restauraci, dalsich zabavnich podniku a vetsina sportovnich akci. Donedavna se na VP nesmely ani hrat fotbalove a jine ligove zapasy.

0 0
možnosti

Gottschalk

6. 4. 2010 11:27
Krok správným směrem, ale...

...ale příliš brzy. Zavedli bychom nový papírový svátek, který by ve skutečnosti neplatil, stejně jako ty dosavadní. Podívejte se do kteréhokoli supermarketu, obejděte kteroukoli stavbu - může být výročí založení státu (!), může být výročí konce světové války (!!) a ti lidé volno nedostanou (o takových lapáliích, jako je "den pracovního klidu", ani nemluvě). Až u nás vůbec nějaké svátky budeme mít, bude mít cenu diskutovat o tom, jestli nějaké přidávat nebo nepřidávat.

0 0
možnosti

captain cook

6. 4. 2010 12:17
Re: Krok správným směrem, ale...

u protinozcu jsou na VP vsechny obchody zavrene - viz nahore.

0 0
možnosti

captain cook

6. 4. 2010 11:12
zajimave

ze krestansky silne zalozena zeme jako USA maVelky Patek jako pracovni den a v porovnani s ni zeme s nepochybne vetsim % nevericich nebo jinovercu jako Australie drzi uz mnoho let Velky Patek jako statni svatek a porada jen hodne omezeny pocet verejnych 'zabavnich akci".

0 0
možnosti

tulda

6. 4. 2010 10:50
Vážený autore,

že vy jste si spletl stránky. Tady je hlavní téma Paroubek a spol. nikoliv sexuální harašení knězů a farářů. Takže prosím na církevní stránky, tam chodí převážná část věřících.EU

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS