Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5alfa

20. 8. 2009 16:52
No já nevím...

Prostě se zdá, že bude třeba šetřit, možná i na platech státních zaměstnanců, možná dojde i na učitele a důchodce. Já s tím probĺém nemám, pokud by snížení ani ne o 10% dokázalo udělat rozpočet vyrovnaný, klidně bych rok dva úpěl, dokud si nezvykneme žít jen za své. A vlastním rodičům, pokud by to pro ně jako důchodce bylo na krev, klidně a rád pomohu.

Pokud to ale bude jen u učitelů a důchodců a ne u poslanců, senátorů, premiéra, prezidenta, soudců, státních zástupců a policistů, pak bych navrhl zavřít raději školy a malý rozjívený děcka nechť si hlídají sami rodiče společně s policií... :-P

0 0
možnosti

Stará kára

20. 8. 2009 17:18
Re: No já nevím...

Nejlépe zvýšit DPH - tak vlastně nepřímo sebere všem (úměrně útratě, což je téměř úměrně příjmům). Dokonce i vámi neuváděným - těm na sociálním. A je to bez dohadování.

0 0
možnosti

Stará kára

20. 8. 2009 16:41
Jaký je tedy průměrný plat učitelů v Pardubickém kraji?

Jen tak pro vaši informaci: v žádné skupině nedosáhne na průměrný plat většina lidí. Zkuste to třeba ve sněmovně (hrubý plat bez náhrad umíte u každého člena sněmovny stanivit podle jeho funkce(-í), sečíst ty platy a vydělit dvěma sty snad taky). Uvidíte, že většina z vás na průměr (jakkolov vysoký) nedosáhne. Vsaďte se.

0 0
možnosti

Peyrac

20. 8. 2009 13:11
V Německu je plat učitelů je vysoce nadprůměrný a výsledky +

0 0
možnosti

lubossula

20. 8. 2009 12:37
nastupni zakladni plat

ucitele je 14 780 Kc. Hrubeho

0 0
možnosti

SID09

20. 8. 2009 12:43
Re: nastupni zakladni plat

Hmmm u nás ve firmě má VŠ nástupní plat 13.900,-Kč  hrubého. A postup ? Záleží jen na jeho výsledcích, ale na avizovaný průměrný plat to většina nedotáhne ani po 20 letech praxe. !!;-(

0 0
možnosti

liason

20. 8. 2009 10:47
No, tak jen tak na okraj.

my už jsme se v naší firmě pokoušeli zaměstnat pár anglicky (španělsky, německy atd.) mluvících absolventů peďáku nejrůznějšího věku a opravdu nic moc. Jazyk vás před neznalostí techniky nebo ekonomie nezachrání. Takže s odchody učitelů do soukromého sektoru to není tak horké, protože zájem musí být z obou stran.......

Jinak souhlasím, snižovat učitelům platy hloupost je.

0 0
možnosti

SocPredator

20. 8. 2009 10:43
Proč?

"Proč by dobrá učitelka matematiky s vysokoškolským titulem zůstávala ve školství?"

Nejspíš proto, že je to učitelka. Nevím co by dělala v zahraniční firmě? Učila manažery matematiku? 

A ještě by mě zajímalo kterou učitelku máte na mysli, jestli čerstvého absolventa - pak její plat bude pod průměrem učitelského. Nebo myslíte nějakou zasloužilou neflexibilní soudružku?

Proč nestudovala něco jiného, na nízké platy učitelů se hořekuje už asi 15 let !

0 0
možnosti

SID09

20. 8. 2009 10:20
ha, ha, ha, ha

Pane Linek, jste asi dost mimo, případně jste dlouho zaměstnán ve státní správě.

Stejně laciný  výrok vám řekne úplně každý zaměstnanec a nejen státního sektoru. V soukromém sektoru kupříklad ve většině privátních firem klesly platy minimálně o 20 %. Přestaly se většinou vyplácet veškeré prémiové složky. Co dělalo 5 lidí, dělají dnes mnohdy lidi 2 a za menší plat a to jsou rádi, že mají zaměstnání. Mýtus o třetinu vyšších platech v soukromém sektoru vypouští asi jen takoví neználci jako vy.  Znám naopak spoustu učitelů - na gympu a středních školách, kteří začali pracovat v soukromém sektoru a pak si dodělali dálkově učitelský minimum...... a teď můžou učit a jsou spokojení. Dokážou totiž srovnat výkon a plat v soukromém sektoru a ve  školství. Jediné, co jim většinou opravdu na školsví vadí jsou nesmyslná nařízení ministersva školsví a příslušných krajských odborů.    !!

0 0
možnosti

lubossula

20. 8. 2009 13:25
Re: ha, ha, ha, ha

mohu potvrdit, ze tech narizeni je spousta a vetsina o nicem, ale za to preci kantori nemohou

0 0
možnosti

Ginny

20. 8. 2009 9:53
Prázdniny kec nejsou

Letos to dělá bez jednoho dne osm týdnů. Ale musím říct, že teprve teď se začínám trochu vzpamatovávat a moje tři děti doma, to je balzám na nervy.:-):-)

0 0
možnosti

Ginny

20. 8. 2009 9:54
Re: Prázdniny kec nejsou

Pardon, to mělo být pro sadlomaso kousek níž na dotaz o množství učitelského volna.

0 0
možnosti

Radek0075

20. 8. 2009 9:41
Neskutečná hloupost je tenhle článek.

Dobrá angličtinářka ze školy už odešla dávno, většina ostatních učitelek je v soukromém sektoru nepoužitelná. Navíc ono nejde jen o plat. Prázdniny a  volné soboty a neděle, ač to většina z nich neřekne veřejně, jsou velice slušným benefitem. Hlavně pro ty které mají děti, nemusejí nikdy řešit ten obrovský problém který má každá soukromá firma o víkendech, svátcích, ale hlavně v čase o vánočních, jarních a pochopitelně i o těch letních prázdninách. Osobně znám několik učitelek které jsou spokojené. Odpoledne provozují soukromé doučování, takže nemají ani finanční problémy. A na závěr. Platy ve školství nikdy nebyly nějak extra vysoké a dokonce bylo kvlůli tomu i několik stávek a to ve chvílích kdy tady vládla koalice ODS, nebo ČSSD, ale vždycky s KDU-ČSL.... Vy jste se prostě probral ze sna chvíli před volbama, kdy jste si ráčil včimnout, že se vaši spolubratři poprvé na vládě nepodílej.Rv

0 0
možnosti

Ginny

20. 8. 2009 9:46
Jsem angličtinářka - myslím, že dobrá

Ahoj. Jsem angličtinářka. Myslím, že dobrá. Ze školství jsem neodešla. Důvodů je víc - nerada odcházím od rozdělané práce, mám ráda školu  - kolegy i studenty, i když jsou jisté krize. A nezanedbatelný důvod je ten, že mám tři malé děti. Přece jenom - žiju na malém městě a jinou práci od sedmi (nebo osmi) do tří bez dojíždění bych sehnala těžko, i když na večery mi toho někdy zbývá sakra moc.

A manžel je taky učitel. Z přesvědčení, se zápalem, toužil po tom od dětství, kráčet ve stopách svého dědečka, venkovského pana řídícího. Možná se to dá těžko pochopit, ale nejsou všichni učitelé neschopní polointeligenti. Někdo to prostě dělá rád a z přesvědčení.

0 0
možnosti

Vládce všech moří

20. 8. 2009 9:38
Makat jako učitel

Taky bych chtěl v soukromé sféře pracovat 22 hodin týdně, deset měsíců v roce... Obávám se, že v takovém případě bych o moc lepší plat neměl

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Vicehejtman Pardubického kraje za KDU-ČSL. V letech 2000-2004 byl hejtmanem Pardubického kraje.